Çorbalar

Kremalı Kabak Çorbası

Haziran 12, 2018 iugurchef 0 Comments



Kremalı Kabak Çorbası

Malzemeler

1 adet kuru soğan (kabaca doğranmış)
900 gram - 3-4 adet kabak (dilimlenmiş)
1 - 1,5 litre su (sebze, tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr - 1 paket krema
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp soğanı  yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Ardından kabak, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Sebze yada et suyunu ekleyip kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Karışımı mutfak robotunda çekin. Sonra bir süzgeçten geçirip, karışımı temiz bir tencereye alın. Sunum için biraz krema ayırın, geri kalanı ise çorbaya ekleyip bir taşım kaynatın. Kıvamı yoğun ise su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çorbanızı servis tabağına alıp bir kaşık yardımıyla üzerine krema gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: