Çorbalar
Kremalı Kabak Çorbası
Kremalı Kabak Çorbası
Malzemeler
1 adet kuru soğan (kabaca doğranmış)
900 gram - 3-4 adet kabak (dilimlenmiş)
1 - 1,5 litre su (sebze, tavuk veya et suyu
kullanabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr - 1 paket krema
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp soğanı yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Ardından
kabak, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Sebze
yada et suyunu ekleyip kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Karışımı mutfak
robotunda çekin. Sonra bir süzgeçten geçirip, karışımı temiz bir tencereye
alın. Sunum için biraz krema ayırın, geri kalanı ise çorbaya ekleyip bir taşım
kaynatın. Kıvamı yoğun ise su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çorbanızı servis
tabağına alıp bir kaşık yardımıyla üzerine krema gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum: