Etli Yemekler

Kilis Tava

Haziran 14, 2018 iugurchef 0 Comments



Kilis Tava

Malzemeler

Yarım kg kıyma (Kuzu döş)
2 adet orta boyda biber (Kıyma harcı için)
1 adet orta boy kuru soğan (Kıyma için)
1 adet patlıcan
Biber, Kuru Soğan(Süslemek için)
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Fırın tepsisini çok hafif yağlayın. Patlıcanın kabuğunu soyun, uzunlamasına ince dilimler halinde dilimleyin. 10 dakika kadar bol tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartın ve hafifçe elinizle fazla suyunu sıkın. Patlıcan dilimlerini tepsiye yerleştirin. Biber, soğan ve maydanozu incecik kıyın ve suyunu sıkın. Ardından kıymayla yoğurun ve baharatlarını ekleyin. Buzdolabında dinlendirildikten sonra tabanında patlıcan olan fırın tepsisine yerleştirin. Kenarlarına ikiye bölünmüş biber ve dörde bölünmüş domates ve soğanları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. 

Afiyet Olsun

Not: kıymayı yerleştirmenize göre kalınlığı değişkenlik gösterebilir. Bunun için kıymayı ne çiğ bırakın nede çok pişirip kurutun orta yolunu bulmanızı tavsiye ederim.


0 yorum: