Hamur İşleri
Kandil Simidi
Kandil Simidi
Malzemeler
500 gr un
250 gr katı yağ (tercihen tereyağı)
25 gr toz şeker
10 gr tuz
1 yumurta
15 gr mahlep
10 gr yaş maya
Susamı için;
Üzüm pekmezi
Su
Susam
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri bir kapta özdeşleşene kadar yoğurun.
Pekmezi su ile hafif sulandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız parçaları önce fitiller yapıp ardından uçlarını birleştirip simit
şeklini verin. Simitleri önce pekmeze ardından bolca susamlara bulayın.
Hazırladığınız simitleri fırın tepsilerine dizin. Önceden ısıtılmış 160-170
derecelik fırında kontrollü şekilde pişirin. Pişirdikten sonra soğutup servis
edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum: