Hamur İşleri

Kandil Simidi

Nisan 13, 2018 iugurchef 0 Comments



Kandil Simidi

Malzemeler

500 gr un
250 gr katı yağ (tercihen tereyağı)
25 gr toz şeker
10 gr tuz
1 yumurta
15 gr mahlep
10 gr yaş maya

Susamı için;
Üzüm pekmezi
Su
Susam

Yapılışı

Hamur için tüm malzemeleri bir kapta özdeşleşene kadar yoğurun. Pekmezi su ile hafif sulandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları önce fitiller yapıp ardından uçlarını birleştirip simit şeklini verin. Simitleri önce pekmeze ardından bolca susamlara bulayın. Hazırladığınız simitleri fırın tepsilerine dizin. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirin. Pişirdikten sonra soğutup servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: