Çorbalar
Brokoli Çorbası
Brokoli Çorbası
Malzemeler
2 demet brokoli (Sapları kesilmiş)
1,5 litre tavuk suyu
100 ml krema(Yarım paket)
Yarım havuç (Küçük ve dilimlenmiş)
2 kaşık tereyağı
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı
Brokolileri yetecek kadar suda 10 dakika haşlayın. Buzlu
suya alın ve renk kaybetmemesi için şoklayın. Küçük doğranmış havuçları bir
tencerede tereyağıyla kavurun. Biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyin ve
havuç pişene kadar kaynatın. Sonra brokoli, krema,tuz, karabiber ve maydanozu
ekleyip blendrda pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Daha da pürüzsüzlük sağlamak
isteyenler süzgeçten süzebilir. Çorbanızın kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Bu şekilde de bir taşım kaynattıktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: