Çorbalar

Brokoli Çorbası

Nisan 28, 2018 iugurchef 0 Comments



Brokoli Çorbası

Malzemeler

2 demet brokoli (Sapları kesilmiş)
1,5 litre tavuk suyu
100 ml krema(Yarım paket)
Yarım havuç (Küçük ve dilimlenmiş)
2 kaşık tereyağı
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı

Brokolileri yetecek kadar suda 10 dakika haşlayın. Buzlu suya alın ve renk kaybetmemesi için şoklayın. Küçük doğranmış havuçları bir tencerede tereyağıyla kavurun. Biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyin ve havuç pişene kadar kaynatın. Sonra brokoli, krema,tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip blendrda pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Daha da pürüzsüzlük sağlamak isteyenler süzgeçten süzebilir. Çorbanızın kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Bu şekilde de bir taşım kaynattıktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun


0 yorum: