Tatlı

Semla / Semlor

Nisan 21, 2018 iugurchef 0 Comments



Semla / Semlor

Malzemeler

Hamur için;
25 gr yaş maya
120 gr süt (oda sıcaklığında)
325 gr un
1 orta boy yumurta
50 gr toz şeker
7 gr kabartma tozu
2 tatlı kaşığı dövülmüş kakule
1 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta+1 yemek kaşığı su (üzerine sürmek için)

İç harcı için;
100 gr toz badem
100 gr toz şeker
2-3 yemek kaşığı süt veya krema
Vanilya
Yarım tatlı kaşığı kakule

Üst kreması için;
200 gr krema

Yapılışı

Hamur Yapımı
Süt ve maya bir kapta karıştırılır ve maya eritilir. Tereyağı haricindeki malzemeleri ekleyin. Stand mikserinde yapacaksanız  5 dakika, el ile yoğuracaklar için 10 dakika yoğurun. Küçük parçalar halinde tereyağını da yedirip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun ve iyice özdeşleştirin. Hamurdan parçalar koparıp 90-100 gramlık bezeler oluşturun. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin. 1 saat mayalandırın. Üzerlerine yumurta ve suyu karışımını fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin (Fırından fırına fark edebilir kontrollü şekilde pişirin.). Fırından çıkardıktan sonra telin üzerine alın ve soğumaya bırakın.

İç Harç Yapımı
Mutfak robotunda toz badem, toz şeker, süt veya kremayı ekleyin. Badem ezmesi kıvamı alana kadar robotta çekin. Hazırladığınız badem ezmesini küçük bir sıkma torbasına alın.

Üst Kreması Yapımı
Çırpma işlemini yapmadan 30 dakika önce çırpma kabını, mikser ucunu ve kremayı soğutun (Sakın dondurmayın.). Kremayı 3-5 dakika orta hararette çırpın. Kremayı da yıldız uçlu bir sıkma torbasına alın.

Tatlının Hazırlanışını
Hamuru tepesinden üçgen şekilde kesin. İçini badem ezmesi ile doldurun. Üzerine gezdirerek kremayı sıkın. Ve hamurdan kestiğiniz parça ile kapatın.

Afiyet Olsun.

Not: Hamur ve badem ezmesini buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Ancak kremanın en fazla 2 gün ömrü olacaktır. Tatlıyı daha uzun sürede tüketmek isterseniz bunu göz önünde bulundurun.



0 yorum: