Etli Yemekler,

Soğanlı Lahmacun

Nisan 20, 2018 iugurchef 0 Comments



Soğanlı Lahmacun


Malzemeler

1 kg orta yağlı kuzu kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
8-9 adet orta boy domates
3 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber

Hamur için;

300 gr un
150 gr su
4 gr yaş maya
Çok çok az tuz 

Harcın Yapılışı

Soğan, biber incecik doğrayın yada robottan geçirin. Domatesin kabuklarını soyun ve robottan geçirin. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Lahmacun içi hazırdır.

Lahmacun Yapılışı

Unu tezgaha alın. Ortasını açın. Tüm malzemeleri ekleyin. Karıştırın ve hamuru tutun. 3-5 dakika iyice yoğurun. Aceleniz varsa fırını 50 derecede ısıtın. Streçle kapattığınız hamuru fırına atın ve fırını kapatın 1 saat hamur dinlensin. Yoksa 1 gün buzdolabında bekletin. Hamuru yumuşacık bu yüzden rahat açılıyor. 2 ceviz büyüklüğünde hamurdan bezeler yapın ve biraz mayalandırın. Lahmacunun şeklinde ince bir biçimde açın. Lahmacun harcını hamura yayın. Şeklini bozmadan tepsiye alın veya hamuru açtıktan sonra tepsiye alın ve harç yerleştirme işlemini tepside yapın. 200 derece varsa daha yüksek derecede fırında kontrollü şekilde pişirin.


Afiyet Olsun

0 yorum: