Etli Yemekler,
Soğanlı Lahmacun
Soğanlı Lahmacun
Malzemeler
1 kg orta yağlı kuzu kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
8-9 adet orta boy domates
3 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Hamur için;
300 gr un
150 gr su
4 gr yaş maya
Çok çok az tuz
Harcın Yapılışı
Soğan, biber incecik doğrayın yada robottan geçirin.
Domatesin kabuklarını soyun ve robottan geçirin. Tüm malzemeleri bir kaba alın
ve yoğurun. Lahmacun içi hazırdır.
Lahmacun Yapılışı
Unu tezgaha alın. Ortasını açın. Tüm malzemeleri ekleyin.
Karıştırın ve hamuru tutun. 3-5 dakika iyice yoğurun. Aceleniz varsa fırını 50
derecede ısıtın. Streçle kapattığınız hamuru fırına atın ve fırını kapatın 1
saat hamur dinlensin. Yoksa 1 gün buzdolabında bekletin. Hamuru yumuşacık bu
yüzden rahat açılıyor. 2 ceviz büyüklüğünde hamurdan bezeler yapın ve biraz
mayalandırın. Lahmacunun şeklinde ince bir biçimde açın. Lahmacun harcını
hamura yayın. Şeklini bozmadan tepsiye alın veya hamuru açtıktan sonra tepsiye
alın ve harç yerleştirme işlemini tepside yapın. 200 derece varsa daha yüksek
derecede fırında kontrollü şekilde pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: