Etli Yemekler

Beyran

Nisan 29, 2018 iugurchef 0 Comments



Beyran

Malzemeler

1 kg kuzu incik yada gerdan
1 su bardağı pirinç
Kuzu İç Yağı (Yoksa tereyağı)
10 diş sarımsak
Pulbiber
Karabiber, tuz

Yapılışı

İncik yada gerdanı birkaç saat soğuk suda bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve 3 litre su ekleyip kaynatın. 1,5-2 saat düdüklü tencerede çok iyi sonuç alırsınız. Düdüklü yok ise tencerede kısık ateşte 4-5 saat kaynatın. Ara ara su takviyesi gerekecektir. Ara ara tencerede oluşan köpükleri alın. Piştikten sonra etleri çıkarın ve didikleyin. Et suyu biraz soğuduktan sonra üzerindeki donmuş yağı toplayın ve bir kenara ayırın. Etleri didikleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Ardından bol suda haşlayın. Haşlanmış pirinci de süzdükten sonra bir tabağa alın. Sarımsakları soyun ve biraz tuz ile havanda dövün. Sarımsaklara 2 kaşık kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Beyranı bakır bir kap yada sahanda yapmak için tababını iç yağı ile yağladıktan sonra pirinci ardından eti ekleyin. Yüksek ateşte pişirmeye başlayın ardından sarımsak ve pul biberi ekleyin. 10-15 saniye sonra et suyunu ilave edip kaynatın. 1-2 dakika kadar harlı şekilde kaynattıktan sonra beyranınız hazırdır. 

Afiyet Olsun

Not: Beyranın aslı bol sarımsaklıdır. Ancak siz yinede sarımsak bolluğunu yada azlığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 

0 yorum: