Etli Yemekler,
Pirpirim Aşı
Pirpirim Aşı
Malzemeler
Yarım kg yemeklik kuşbaşı et
2 demet pirpirim (semizotu)
Yarım bardak nohut (geceden ıslatılmış)
Yarım bardak yeşil mercimek
Yarım bardak bulgur
Yarım bardak loğlaz(börülce)
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak (havanda dövülmüş)
1'er kaşık domates ve biber salçası
3 kaşık nar ekşisi
Sadeyağ, kuru nane
Pul biber, tuz
Yapılışı
Eti biraz sıvıyağ ilavesiyle soğanla kavurun. Kavrulan
etle soğana salça ve nohutu ekleyin ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar kaynar
su ekleyin ve pişirmeye bırakın. Diğer yandan mercimek ve loğlazı ayrı
tencerelerde haşlayın. Haşladıktan sonra sularını süzün ve süzgeçte durulayın.
Etli ve nohutlu karışım pişince bulguru ekleyin ve gerekiyorsa su ilavesi
yapın. 10 dakika sonra beklettiğiniz mercimek ve loğlazı da karışıma ekleyin. 5
dakika kadar kaynatın. Semizotlarını yıkayıp çamurundan arındırın. büyük
yapraklı ise 1-2 cm eninde doğrayın ve sarımsakla birlikte yemeğe ekleyin. 5
dakika kadar pişirdikten sonra nar ekşisini, tuzunu ve sadeyağda kavurduğunuz
nane ve pul biberi ekleyin. 1-2 kez karıştırıp malzemeler iç içe geçtikten
sonra yemek hazırdır. Yemek ne çok sulu ne susuz olmalıdır. Yani lapa bir
bulgur pilavından daha da sulu olmalıdır ama sulu yemekler kadarda çok sulu
olmayacak.
Afiyet Olsun
0 yorum: