Etli Yemekler,
Ali Nazik (Kuşbaşı)
Ali Nazik (Kuşbaşı)
Malzemeler
5 adet kemer patlıcan
300 gr kuzu
kuşbaşı(küçük doğranmış, çöp şiş kadar)
500 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tereyağı - pulbiber
Yapılışı
Patlıcanları harlı
ateşte közleyin. Gaziantep, Kilis yöresinde bu işleme ''Söyürme'' denir.
Kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Bir yandan kuşbaşı pişirilirken, diğer
yandan söyürmede ısıtılır ve yoğurt eklenir. Söyürmeye sarımsak, tuz eklenir
karıştırılır. Kaynamadan ocaktan alın ve tabağa yayın. Üzerine etleri alın ve
kızdırdığınız biberli tereyağını gezdirip servis edin.
Afiyet Olsun
Not: Ben görselde
etlerimi mangalda pişirdim. Siz etleri tavada pişirebileceğiniz gibi orjinal
hali olan kıyma olarakta yapabilirsiniz. Ayrıca aceleden tereyağı kızdrıramadım
ama size tereyağını şiddetle tavsiye ediyorum.
0 yorum: