Etli Yemekler,

Ali Nazik (Kuşbaşı)

Ağustos 07, 2016 iugurchef 0 Comments



Ali Nazik (Kuşbaşı)

Malzemeler

5 adet kemer patlıcan
300 gr kuzu kuşbaşı(küçük doğranmış, çöp şiş kadar)
500 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tereyağı - pulbiber

Yapılışı
Patlıcanları harlı ateşte közleyin. Gaziantep, Kilis yöresinde bu işleme ''Söyürme'' denir. Kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Bir yandan kuşbaşı pişirilirken, diğer yandan söyürmede ısıtılır ve yoğurt eklenir. Söyürmeye sarımsak, tuz eklenir karıştırılır. Kaynamadan ocaktan alın ve tabağa yayın. Üzerine etleri alın ve kızdırdığınız biberli tereyağını gezdirip servis edin.

Afiyet Olsun

Not: Ben görselde etlerimi mangalda pişirdim. Siz etleri tavada pişirebileceğiniz gibi orjinal hali olan kıyma olarakta yapabilirsiniz. Ayrıca aceleden tereyağı kızdrıramadım ama size tereyağını şiddetle tavsiye ediyorum.

0 yorum: