Tavuk
Tavuklu Pilav
Tavuklu Pilav
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 çorba kasesi baldo pirinç
Haşlanmış nohut
Zeytinyağı, tereyağı
Tuz, karabiber
Tavuğun Sosu için
1 kaşık yoğurt
Yarımşar kaşık domates ve biber salçası
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, pulbiber, karabiber, tuz
Yapılışı
Tavuk sosunu karıştırın ve tavuğu deri altıda dahil sosa
bulayın. Tepsiye yerleştirin üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile
kaplayın. 1,5 saat 200 derecelik fırında pişirin. Tavuk pişerken bir yandan
pilavı yapabilirsiniz. Pilav için zeytinyağı, tereyağı karışımını tencereye
alın. pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra kısık ateşte 5 dk kavurun. Suyunu
vermeden evvel birkaç damla limon suyu, nohutu ve tuzunu atın ve suyunu verin.
Piştikten sonra biraz karıştırın ve üzerine karabiber ekeleyin. Tencerenin üzerini bez ile örtüp
kapağını kapatın. Tavukta piştiği zaman alüminyum folyoyu çıkartıp 5 dakikada
pilav ile fırına verin.
Afiyet Olsun
0 yorum: