Tavuk

Tavuklu Pilav

Ağustos 19, 2016 iugurchef 0 Comments


Tavuklu Pilav

Malzemeler

1 adet bütün tavuk
1 çorba kasesi baldo pirinç
Haşlanmış nohut
Zeytinyağı, tereyağı
Tuz, karabiber

Tavuğun Sosu için
1 kaşık yoğurt
Yarımşar kaşık domates ve biber salçası
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, pulbiber, karabiber, tuz

Yapılışı
Tavuk sosunu karıştırın ve tavuğu deri altıda dahil sosa bulayın. Tepsiye yerleştirin üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. 1,5 saat 200 derecelik fırında pişirin. Tavuk pişerken bir yandan pilavı yapabilirsiniz. Pilav için zeytinyağı, tereyağı karışımını tencereye alın. pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra kısık ateşte 5 dk kavurun. Suyunu vermeden evvel birkaç damla limon suyu, nohutu ve tuzunu atın ve suyunu verin. Piştikten sonra biraz karıştırın ve üzerine karabiber ekeleyin. Tencerenin üzerini bez ile örtüp kapağını kapatın. Tavukta piştiği zaman alüminyum folyoyu çıkartıp 5 dakikada pilav ile fırına verin.

Afiyet Olsun

0 yorum: