Tatlı
Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç
1 kg süt
50 gr pirinç
250 gr toz şeker
35 gr nişasta
1 yumurta sarısı
20 gr tereyağı
Pirinci ayrı bir tavada
bol suda haşlayın. Diğer yandan sütlaç yapılacak tencerede önce yumurta sarısı
ve şekeri çırpın. Soğuk sütü ekleyin ve kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
Öte yandan bir kasede nişastaya biraz süt ekleyip nişastayı açın. Kaynamakta
olan süte nişastayı ekleyin. Koyulaşıp kıvam almış bu süte haşlanmış olan
pirinci süzün ve süte ekleyin. Son olarak ocaktan almadan evvel tereyağını
ekleyin. Pirinçleri kırmamak için çok fazla karıştırmadan bir taşım kaynatıp
güveçlere paylaştırın. Ardından önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında isteğe
göre yanıklığını kontrol ederek fırında pişirin. ( Fırın tepsisinde mutlaka su
eklenilmeli.) Pişmiş sütlaçlar biraz soğuduktan sonra servise hazır hale gelir.
Afiyet Olsun
0 yorum: