Tatlı

Fırın Sütlaç

Ağustos 11, 2016 iugurchef 0 Comments



Fırın Sütlaç

1 kg süt
50 gr pirinç
250 gr toz şeker
35 gr nişasta
1 yumurta sarısı
20 gr tereyağı

Pirinci ayrı bir tavada bol suda haşlayın. Diğer yandan sütlaç yapılacak tencerede önce yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Soğuk sütü ekleyin ve kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Öte yandan bir kasede nişastaya biraz süt ekleyip  nişastayı açın. Kaynamakta olan süte nişastayı ekleyin. Koyulaşıp kıvam almış bu süte haşlanmış olan pirinci süzün ve süte ekleyin. Son olarak ocaktan almadan evvel tereyağını ekleyin. Pirinçleri kırmamak için çok fazla karıştırmadan bir taşım kaynatıp güveçlere paylaştırın. Ardından önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında isteğe göre yanıklığını kontrol ederek fırında pişirin. ( Fırın tepsisinde mutlaka su eklenilmeli.) Pişmiş sütlaçlar biraz soğuduktan sonra servise hazır hale gelir.

Afiyet Olsun


0 yorum: