Bilgi,

Yuvalama

Haziran 28, 2017 iugurchef 0 Comments


Yuvalama

Malzemeler

500 gr az yağlı kuzu kuşbaşı
3-4 adet ilikli kemik
1 kase nohut
2 su bardağı pirinç
250 gr kıyma(kara et yağsız, sinirsiz
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Tereyağı  - Kuru Nane

Yapılışı

Kemikli et yıkanır. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su doldurulur ve kaynatılır, kaynarken kefi alınır. 30 dakika kaynadıktan sonra geceden ıslanmış nohut eklenir ve yumuşayana kadar kaynatılır. Yumuşak hale gelen et ve nohut süzgeçten süzülür ve berrak et suyu elde edilir. Bu et suyu tencereye alınır ve temizlenen nohut, et eklenir. 1 gün önce 1 saat ıslatılan pirinç gece boyu süzgeçte bekletilir. Ertesi gün havanda dövülerek un haline getirilir. Un haline getirilen pirinç, kıyma, tuz ve karabiber ile yoğurulur. Bu köfteden çok küçük parçalar alınır ve bezelye büyüklüğünde  yuvarlanır. Et suyuna yuvalamalar eklenir  ve 5-10 dakika kaynatılır. Bir kapta yoğurt, un, yumurta tek yönde hafif çırpılır ve azar azar et suyu ilave edilir. Ilık hale getirilen yoğurt yavaşça et suyuna eklenir tek yönde kaynayana kadar karıştırılır. Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Servis edilirken üzerine tereyağında kavrulmuş nane ilave edilir.

Afiyet olsun

Not: Yuvalama için bir diğer yöntem ise yuvalamalar bir süzgeçte buharda 20-25 dakika haşlanır. Yemeği ocaktan almaya yakın yemeğe eklenir.


Yuvalama için ise havanda dövmek istemeyenler mutfak robotunda çekebilir. Ancak mutfak robotunda un haline almıyor irmikten biraz irice kalıyor.

0 yorum: