Hamur İşleri,
Pastırmalı Kaşarlı Pide
Pastırmalı Kaşarlı Pide
Hamur için;
250 gr un (2 bardak)
110 gr su (yarım bardaktan biraz fazla)
10 gr zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
2 gr yaş maya
10 gr toz şeker (yarım yemek kaşığı)
İç malzeme ;
Pastırma
Kaşar peyniri rendesi
Yumurta sarısı
Tereyağı
Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun ve hamur elde edip mayalanmaya bırakın. Hamurdan
bir beze alıp pide şeklinde açın. Önce kaşar peynirini ekleyin kenarlarını
kapatıp, fırın tepsisine alın(Pastırma dilimleriniz kalın ise fırına vermeden
önce, ince ise önce pideyi biraz pişirip fırından almadan önce ekleyip biraz
daha pişirin.). Kenarlarını fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından aldığınızda kenarlarına
tereyağı sürün. Dilimleyip servis edin.
Afiyet Olsun
Not: Benim pastırma dilimlerim el kesimi olduğu için
normalinden biraz daha kalın dilimlerdi. 5 dakika peynir eridikten sonra
pastırmaları ekleyip 5 dk daha pişirdim. Ayrıca kaşar peyniri yerine örgü peynir kullandım. Peynir uzayarak sünmese bile tat olarak kesinlikle süper oluyor.
0 yorum: