Tatlı
Künefe
Künefe
200 gr tel kadayıf
70-80 gr tereyağı (tepsi için ayrıca 50 gr yumuşak tereyağı)
Özel tuzsuz künefe
peyniri (Yoksa dil peyniri)
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı
Bir tencereye
şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra
bir kenara alın. Kadayıfı ayıklan ve bıçak yardımıyla ince ince kesin. Bir
kapta eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden yedirilmelidir).
Hazırlanan kadayıfın yarısını yağlanmış künefe tepsisine ince bir katman olacak şekilde
bastırarak yerleştirin. İnce şekilde kesilen peynirleri yerleştirin ve üstüne
kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale getirin. Ocakta kısık
ateşte pişirin. Pişirme esnasında acele etmeyin ağır ağır
bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin. Bir tarafı pişince diğer tarafı içinde başka bir tepsiyi yağlayın ve pişmemiş kısmını da tepsiye çevirerek pişirin. Ocaktan almadan önce tepsi
ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı, kaymak
kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Not: Bu tarif orta boy tepsi içindir. Şerbet fazla gelebilir. Göz kararı künefeye
yedirmeniz gerecektir.
0 yorum: