Tatlı

Künefe

Haziran 20, 2017 iugurchef 0 Comments


Künefe

200 gr tel kadayıf
70-80 gr tereyağı (tepsi için ayrıca 50 gr yumuşak tereyağı)
Özel tuzsuz künefe peyniri (Yoksa dil peyniri)

Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı

Bir tencereye şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra bir kenara alın. Kadayıfı ayıklan ve bıçak yardımıyla ince ince kesin. Bir kapta eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden yedirilmelidir). Hazırlanan kadayıfın yarısını yağlanmış künefe tepsisine ince bir katman olacak şekilde bastırarak yerleştirin. İnce şekilde kesilen peynirleri yerleştirin ve üstüne kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale getirin. Ocakta kısık ateşte  pişirin. Pişirme esnasında acele etmeyin ağır ağır bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin. Bir tarafı pişince diğer tarafı içinde başka bir tepsiyi yağlayın ve pişmemiş kısmını da tepsiye çevirerek pişirin. Ocaktan almadan önce tepsi ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı, kaymak kullanabilirsiniz. 

Afiyet Olsun


Not: Bu tarif orta boy tepsi içindir. Şerbet fazla gelebilir. Göz kararı künefeye yedirmeniz gerecektir.


0 yorum: