İpuçları,

Fırında Tavuk Kanatları

Temmuz 26, 2017 iugurchef 0 Comments


Fırında Tavuk Kanatları

Malzemeler

1-1,5 kg tavuk kanat
4 adet patates
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Zeytinyağı
Domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

Patatesleri elma dilim doğrayın. Kuru soğanı kuşbaşı doğrayın. Tavuk haricindeki tüm malzemeleri baharatlar, salça ve zeytinyağı ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Tavuk kanatlarını salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ve kekik ile 5-6 saat marine edin. Fırından sebzeleri alıp marine edilmiş kanatları yerleştirin ve 25-30 dakika kadar pişirin. 

Afiyet Olsun


Not: Nar ekşisi asiditesi ile hem görüntüdeki güzel görünüme hemde karamelizasyonu sayesinde hoş bir tada sahip olacaktır.

0 yorum: