İpuçları,
Fırında Tavuk Kanatları
Fırında Tavuk Kanatları
Malzemeler
1-1,5 kg tavuk kanat
4 adet patates
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Zeytinyağı
Domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Patatesleri elma dilim doğrayın. Kuru soğanı kuşbaşı
doğrayın. Tavuk haricindeki tüm malzemeleri baharatlar, salça ve zeytinyağı ile
harmanlayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Tavuk
kanatlarını salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ve kekik ile 5-6 saat marine
edin. Fırından sebzeleri alıp marine edilmiş kanatları yerleştirin ve 25-30
dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Not: Nar ekşisi asiditesi ile hem görüntüdeki güzel
görünüme hemde karamelizasyonu sayesinde hoş bir tada sahip olacaktır.
0 yorum: