Çikolata,

Çikolatalı Mus

Kasım 26, 2016 iugurchef 0 Comments



Çikolatalı Mus

Malzemeler

3 gram toz jelatin
30 gr su
105 gr süt
175 gr bitter çikolata
280 gr krema

Yapılışı
Çikolataları çok ince doğrayın ve karıştırma kabına alın. Jelatini suda eritin. Sütü sos tenceresinde kaynamatmadan ısıtın ve jelatini ekleyip ocaktan alın.(Kaynama noktasında jelatin işlevini yitiriyor.). Sütü çikolatanın içine boşaltın ve 2 dakika bekledikten sonra çırpın. Bir diğer yandan başka bir kapta kremayı çırpın ve kıvam aldıktan sonra çikolata karışımına katlama yöntemi ile yedirilir. Çikolatalı mus artık hazır. Musları isterseniz cam bardaklara, isterseniz kalıplara basın. Derin dondurucuda 3-4 saat beklettikten sonra artık yemeye hazır olacaktır.

Çikolatalı Glaze

Malzemeler

200 gr su
200 gr krema
180 gr toz şeker
80 gr kakao
4 yaprak jelatin

Yapılışı
Jelatin haricindeki tüm malzemeleri sos tenceresinde kaynatın. Soğuk suda yumuşayan jelatinleri ekleyin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın ara ara karıştırmayı unutmayın. Son olarak hazırladığınız bombaların üstüne gezdirin.

Afiyet Olsun



0 yorum: