Tavuk

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Kasım 01, 2016 iugurchef 0 Comments


Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler

Yarım kilo tavuk baget
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Tavukları 1,5 litre suda haşlayın. Ben haşlama suyunu karabiber ve pulbiber, kuru soğan ile lezzetlendiriyorum. Hazırladığınız tavuk suyunu süzün, tavukları tiftikleyin. Arpa şehriyeyi teflon tavada önce 1 dakika yağsız kavurun. Ardından zeytinyağını ekleyip kavurduktan sonra baharatlarını ve suyunu verin. Kapağı kapalı suyunu çektirin. Son olarak servis etmeden önce tereyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağında tavuklarla servis edin.

Afiyet Olsun

0 yorum: