Tavuk
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler
Yarım kilo tavuk baget
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Tavukları 1,5 litre suda haşlayın. Ben haşlama suyunu karabiber ve pulbiber, kuru soğan ile lezzetlendiriyorum. Hazırladığınız tavuk suyunu süzün, tavukları tiftikleyin. Arpa şehriyeyi teflon tavada önce 1 dakika yağsız kavurun. Ardından zeytinyağını ekleyip kavurduktan sonra baharatlarını ve suyunu verin. Kapağı kapalı suyunu çektirin. Son olarak servis etmeden önce tereyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağında tavuklarla servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: