Patates,

Patatesli Tavuk Haşlama

Kasım 25, 2016 iugurchef 0 Comments


Patatesli Tavuk Haşlama

Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2.5 litre su
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavukları ve soyduğunuz patatesleri ve soğanı kuşbaşı doğrayın. Büyük bir tencereye yağları ekleyin ve unu hafif kavurun. Yavaş yavaş topaklaştırmadan suyunu ekleyin ve karıştırın. tavukları bir tavada çok yüksek ateşte mühürleyin ve tencereye ekleyin. Ardından soğan ve patatesleride ekleyin. 30 dakika kadar haşlayın. Baharatını atın. Servise hazır, afiyet olsun.

Not: Soğanın dişe gelmesini istemiyorsanız, Unu kavurup suyunu ekledikten sonra soğanı ekleyin ve biraz daha fazla soğanı haşladıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin.

0 yorum: