Fast Food,

Ev Usulü Pizza

Ekim 10, 2016 iugurchef 0 Comments


Ev Usulü Pizza

Hamur için;

300 gr un
150 gr su
16 gr zeytinyağı
4 gr yaş maya
16 gr toz şeker
Çok çok az tuz 

Üst malzeme için;

                         Ben mısır ve rendelenmiş kaşar peyniri kullandım.


Sos için;

Ben annemin yazın yapmış olduğu konserve domatesi biraz tavada kaynatıp suyunu çektirdikten sonra blendırdan geçiriyorum. Biraz karabiber, kekik, fesleğen, sarımsak gibi baharatlarla lezzetlendirince ortaya süper bir sos çıkıyor. Artan sosu makarnanız içinde kullanabilirsiniz.

Yapılışı


Unu tezgaha alın. Ortasını açın. Tüm malzemeleri ekleyin. Karıştırın ve hamuru tutun. 3-5 dakika iyice yoğurun. Aceliniz varsa fırını 50 derecede ısıtın. Streçle kapattığınız hamuru fırına atın ve fırını kapatın 1 saat hamur dinlensin. Yoksa 1 gün buzdolabında bekletin. Hamuru yumuşacık bu yüzden rahat açılıyor. İncecik hamuru açın önce sos ardından malzemeleri ekleyin ve 200 derecelik fırında 15 dakika fırının alt kısmında sadece alttan pişirme seçeneği pişirin. Ardından 5 dakika orta kısma alın ve alt üst pişirme seçeneği ile pişirin. Emin olun sonuç mükemmel olacaktır.
Afiyet Olsun

0 yorum: