Aperatif,

Malhıtalı Küfte (Mercimek Köftesi)

Ekim 17, 2016 iugurchef 0 Comments


Malhıtalı Küfte (Mercimek Köftesi)

Malzemeler

1 su bardağı mercimek
5 su bardağı su
Yarım su bardağı simit (ince bulgur)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Taze soğan
Maydanoz
1 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Servis için;

Göbek yada Marul


Yapılışı 

Mercimeği 3-4 kez yıkayın. 5 bardak kaynar su ile küçük bir tencerede kısık ateşte 30 dakika haşlayın. Altını kapatınca simiti ekleyin ve karıştırın. 10 dakika sonra mercimeği yoğurma tepsisine alın ve yoğurun. Salçaları ve tüm baharatları ekleyin. biraz yoğurup kıvam verdikten sonra tavada zeytinyağını iyice kızdırın. Küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı zeytinyağında tavlayın. Tavlanan soğanı mercimeğe ekleyip elinizi yakmadan yoğurun. Son olarak taze yeşillikleri yıkayıp doğrayın mercimek ile karıştırın. Sıkımladığınız köfteleri göbek ile servis edin. 

Afiyet Olsun

Not: Ben zeytinyağı ve sadeyağı karıştırıp kullandım. Sadeyağ bulamazsanız sadece zeytinyağı da yeterli olacaktır.

0 yorum: