Balık

Hamsili Pilav

Ekim 28, 2016 iugurchef 0 Comments



Hamsili Pilav


Yarım kilo hamsi(Ayıklanmış ve kılçıksız)
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Tereyağı
Zeytinyağı
Nane, pul biber, tuz, karabiber
Kuş üzümü (Sıcak suda ıslatılır)



Yapılışı

Hamsiler ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Güveçleri tereyağı ile yağlayın. Hamsileri güvece mumtazam biçimde dizin. İç pilav için ise pirinci yıkayın. Soğanı isteğe göre piyazlık veya yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Hafif pembeleştikten sonra pirinci ekleyin ve 2 dakika kavurun. Ardından baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çektirin Pilavı pişirip soğuttuktan sonra hamsi dizilmiş güveçlere paylaştırın ve açık kalan yerlerini hamsiler ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika hamsilerin rengi dönüp kızarana kadar fırınlayın. Fırından sonra eldiven yardımı ile güveci servis yapılacak tabağa ters çevirin.

Afiyet Olsun

0 yorum: