Çorbalar

Ezogelin Çorbası

Nisan 18, 2020 iugurchef 0 Comments


Ezogelin Çorbası

Malzemeler

1 kase kırmızı mercimek
3/4 çay bardağı bulgur
1/4 çay bardağı pirinç
3 litre su
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Kuru nane, pul biber, tuz, karabiber
Zeytinyağı, tereyağı
Yarım adet limon suyu

Yapılışı

Öncelikle büyük bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim verdiğim tariften 15-20 porsiyona kadar çorba çıkabiliyor. Siz tarifi ikiye bölerek te yapabilirsiniz. Suyu tencere alın ve kaynamaya bırakın. O arada mercimek, bulgur ve pirinci bir kapta 4-5 kere yıkayıp süzün. Bu malzemeleri kaynar suya ekleyip bir iki dakika karıştırın. Yarım saat mercimekler kaynaya dursun. O sırada sizde soğanları incecik doğrayıp kıyın. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, tereyağı karışımında kısık ateşte 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sonra kuru nane ve pulbiber ekleyin biraz karıştırdıktan sonra çorbaya ekleyip hızla karıştırın. Ardından el blendırı ile çorbayı karıştırarak çekin. Çok çekmeyin ki biraz taneli kalsınlar(Sadece bütün kalmalarını istemiyoruz.). 5 dakika daha kaynattıktan sonra limonu sıkın, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Kıvamını kontrol ettikten sonra dilerseniz su eklemesi yapabilirsiniz. Artık servise hazır.

Afiyet Olsun


0 yorum: