Aperatif,

Çiğ Köfte

Nisan 29, 2020 iugurchef 0 Comments


Çiğ Köfte

Malzemeler

500 gr çiğ köftelik esmer bulgur
250 gr kara et kıyması(çiğkötelik kıymadır)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
8-10 adet Küp buz
1 çay bardağı zeytinyağı
İsot ve kırmızı pul biber ( acı seviyesini dileğinize göre ayarlayabilisiniz)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam kuru nane
Tuz

Yapılışı


Öncelikle çiğ köfteye ekleyeceğimiz sos ile başlıyoruz. Bir kaseye zeytinyağının yarısını, isot, pul biber, nar ekşisi, yarım 1 çay bardağı kaynar su ekleyip karıştırın. Çiğ köfte tepsisine bulguru alalım. Üstüne soğan, domatesi rendeleyip eti ekleyin. 5-10 dakika yoğurun. Ardından salçalar, 6 adet buz ve tüm baharatları ekleyip 10 dakika kadar yoğurun. Daha sonra hazırladığımız sosu 3 seferde çiğ köfteye ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.  Kıvamını kaçırmayacak şekilde çok çok az su ve kalan yağı ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğrulma işlemi tamamlandığında, çiğ köfteleri sıkımlayıp göbek veya marul ve limonla servis edin.

Afiyet Olsun

0 yorum: