Etli Yemekler,

Patatesli Pirzola Kebabı

Nisan 30, 2020 iugurchef 0 Comments


Patatesli Pirzola Kebabı

Malzemeler

1 kg kuzu pirzola
2 adet patates (büyük boy)
2 adet kuru soğan (büyük boy)
4 kaşık tereyağı
3 bardak et suyu
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Pirzolayı hafif sıvıyağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin. Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin. Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm'lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin. Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz patatesleri de tepsiye alın ve baharatları ekleyip soğanla birlikte karıştırın. Et suyunu tepsiye dökün. Patateslerin üstüne pirzolaları dizin. Pirzolanın 2 tarafını da hafif tuzlamayı ihmal etmeyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: