Etli Yemekler
Haşlama Kuzu İncik
Haşlama Kuzu İncik
6 adet kuzu incik
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 adet patates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 litre su
Tuz, karabiber
Yapılışı
İnciklerin kanı çıkması için 2 - 3 saat soğuk suda
bekletin. Havuçları ortadan ikiye kesin ve 3 parçaya ayırın. Patatesleri 4’e, soğanı ortadan ikiye ayırın. Tencerede un
ve tereyağını kısık ateşte 1,5 - 2 dakika yanmadan kavurun. Soğuk su ve tuz,
karabiber ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladığında incikler ve sebzeler
ekleyin. Kısık ateşte düdüklü tencerede pişirilecekse 45 dakika, normal
tencerede 2 saat pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: