Etli Yemekler

Haşlama Kuzu İncik

Ağustos 11, 2018 iugurchef 0 Comments


Haşlama Kuzu İncik

6 adet kuzu incik
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 adet patates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un 
2 litre su 
Tuz, karabiber

Yapılışı

İnciklerin kanı çıkması için 2 - 3 saat soğuk suda bekletin. Havuçları ortadan ikiye kesin ve 3 parçaya ayırın. Patatesleri 4’e, soğanı ortadan ikiye ayırın. Tencerede un ve tereyağını kısık ateşte 1,5 - 2 dakika yanmadan kavurun. Soğuk su ve tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladığında incikler ve sebzeler ekleyin. Kısık ateşte düdüklü tencerede pişirilecekse 45 dakika, normal tencerede 2 saat pişirin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: