Hamur İşleri,

Pastırmalı Kaşarlı Pide

Nisan 21, 2020 iugurchef 0 Comments


Pastırmalı Kaşarlı Pide

Hamur için;
250 gr un (2 bardak)
110 gr su (yarım bardaktan biraz fazla)
10 gr zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
2 gr yaş maya
10 gr toz şeker (yarım yemek kaşığı)

İç malzeme ;
Pastırma
Kaşar peyniri rendesi
Yumurta sarısı
Tereyağı

Yapılışı

Hamur malzemelerini yoğurun ve hamur elde edip mayalanmaya bırakın. Hamurdan bir beze alıp pide şeklinde açın. Önce kaşar peynirini ekleyin kenarlarını kapatıp, fırın tepsisine alın(Pastırma dilimleriniz kalın ise fırına vermeden önce, ince ise önce pideyi biraz pişirip fırından almadan önce ekleyip biraz daha pişirin.). Kenarlarını fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından aldığınızda kenarlarına tereyağı sürün. Dilimleyip servis edin. 




Afiyet Olsun



Not: Benim pastırma dilimlerim el kesimi olduğu için normalinden biraz daha kalın dilimlerdi. 5 dakika peynir eridikten sonra pastırmaları ekleyip 5 dk daha pişirdim. 

0 yorum: