Çikolata,

Hindistan Cevizli Beyaz Çikolatalı Trüf

Şubat 23, 2017 iugurchef 0 Comments



Hindistan Cevizli Beyaz Çikolatalı Trüf

Malzemeler(200mlSB):

2 sb. Toz hindistan cevizi
200gr Beyaz çikolata
1 yk. Eritilmiş tereyağı

Yapılışı

1)Hindistan cevizini geniş bir kaba alıp kenarda bekletin.
2)Beyaz çikolatayı benmari usulü yada mikrodalga fırında eritin. Erittikten sonra üzerine erimiş tereyağını da ekleyip karıştırın. Yağı çikolataya yedirdikten sonra, çikolatayı hindistan cevizinin üzerine döküp iyice karıştırın. Eğer yuvarlanamayacak sertlikte değilse biraz daha hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. 3)Karıştırdıktan sonra istediğiniz büyüklükte toplar yapıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları tekrar hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getirin. Dileyen içerisine farklı malzemeler de karıştırıp yapabilir size kalmış😊

Not: Fotoğraftaki ölçü tarifin iki katıdır.

0 yorum: