Tatlı
Cennet Çamuru
Cennet Çamuru
Malzemeler
1 kg tel kadayıf
300 gr tereyağı
700 gr kaymak
600 gr toz şeker(3 su bardağı)
2 su bardağı su
1 avuç toz fıstık
Pudra şekeri, toz antep fıstığı, tarçın (Süslemek için)
Yapılışı
Şerbeti hazırlayıp bir kenara alın. Kadayıfı 1 cm boyunda
kıyın. Yuvarlak bir tepside kısık ateşte tereyağını eritin ve kadayıfları
ekleyin. Pembeleşene kadar sürekli karıştırın. Ilık olarak bekletilen şerbet ve
toz fıstığı ekleyin ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Kadayıfı tepsiye
yayın. Üzerine boşluk bırakmadan kaymak koyun. Kaymağın üzerine de fıstık,
pudra şekeri ve tarçın serpin, sıcak servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: