Tatlı

Cennet Çamuru

Şubat 16, 2017 iugurchef 0 Comments


Cennet Çamuru

Malzemeler

1 kg tel kadayıf
300 gr tereyağı
700 gr kaymak
600 gr toz şeker(3 su bardağı)
2 su bardağı su
1 avuç toz fıstık
Pudra şekeri, toz antep fıstığı, tarçın (Süslemek için)

Yapılışı

Şerbeti hazırlayıp bir kenara alın. Kadayıfı 1 cm boyunda kıyın. Yuvarlak bir tepside kısık ateşte tereyağını eritin ve kadayıfları ekleyin. Pembeleşene kadar sürekli karıştırın. Ilık olarak bekletilen şerbet ve toz fıstığı ekleyin ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Kadayıfı tepsiye yayın. Üzerine boşluk bırakmadan kaymak koyun. Kaymağın üzerine de fıstık, pudra şekeri ve tarçın serpin, sıcak servis edin.


Afiyet Olsun

0 yorum: