Etli Yemekler

Beyran

Şubat 28, 2017 iugurchef 0 Comments


Beyran

Malzemeler

1 kg kuzu incik yada gerdan
1 su bardağı pirinç
Sadeyağ (Yoksa tereyağı)
10 diş sarımsak
Pulbiber
Karabiber, tuz

Yapılışı

İncik yada gerdanı birkaç saat soğuk suda bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve 3 litre su ekleyip kaynatın. 1,5-2 saat düdüklü tencerede çok iyi sonuç alırsınız. Kaynayıp etleri sudan çıkardıktan sonra, et suyunun kefini alın ve iyice süzün. Etleri didikleyin ve bir tabağa alın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Ardından bol suda haşlayın. Haşlanmış pirincide süzdükten sonra bir tabağa alın. Sarımsakları soyun ve biraz tuz ile havanda dövün. Sarımsaklara 2 kaşık kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Beyranı bakır bir kap yada sahanda yapmak için tababını yağladıktan sonra pirinci ardından eti ekleyin. Yüksek ateşte pişirmeye başlayın ardından sarımsak ve pul biberi ekleyin. 10-15 saniye sonra et suyunu ilave edip kaynatın. 1 dakika kadar kaynattıktan sonra beyranınız hazırdır. 
Not: Beyranın aslı bol sarımsaklıdır. Ancak siz yinede sarımsak bolluğunu yada azlığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 

Afiyet Olsun

0 yorum: