Hamur İşleri

Pizza

Temmuz 18, 2016 iugurchef 0 Comments


Pizza

Hamur için;

300 gr un
150 gr su
16 gr zeytinyağı
4 gr yaş maya
16 gr toz şeker
Çok çok az tuz 

Üst malzeme için;

                         Ben soğan, biber, sucuk , salam, mısır, rendelenmiş kaşar peyniri kullandım.


Sos için;
Ben annemin yazın yapmış olduğu konserve domatesi biraz tavada kaynatıp suyunu çektirdikten sonra blendırdan geçiriyorum. Biraz karabiber, kekik, fesleğen, sarımsak gibi baharatlarla lezzetlendirince ortaya süper bir sos çıkıyor. Artan sosu makarnanız içinde kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Unu tezgaha alın. Ortasını açın. Tüm malzemeleri ekleyin. Karıştırın ve hamuru tutun. 3-5 dakika iyice yoğurun. Aceliniz varsa fırını 50 derecede ısıtın. Streçle kapattığınız hamuru fırına atın ve fırını kapatın 1 saat hamur dinlensin. Yoksa 1 gün buzdolabında bekletin. Hamuru yumuşacık bu yüzden rahat açılıyor. İncecik hamuru açın önce sos ardından malzemeleri ekleyin ve 200 derecelik fırında 10-12 dakika yakmadan pişirin.

Afiyet Olsun

0 yorum: