Tatlı

Ekler

Temmuz 28, 2016 iugurchef 0 Comments


Ekler

Malzemeler

125 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz

Yapılışı: Su ve tereyağını orta ateşte kaynatın. Bir tutam tuz ve şekeri de ekleyin. Kaynamakta olan suya unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Un suyla tamamen karışana kadar kısık ateşte pişirin.Kaşığa yapışması bitince kıvamı olmuş demektir.Hamuru ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilımış olan hamura yumurtaları teker teker ekleyip mikserle 10 dk çırpın. Sonra sıkma torbasına uzun şeritler halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

PASTACI KREMASI

Malzemeler

750 ml. süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın.Sonra ocakta kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip mikser ile çırpın.Soğumaya bırakın. Buzdolabın da 1-2 saat beklettikten kullanıma hazır hale getirin. Soğuttuğunuz ekler hamuruna sıkma torbası yardımıyla kremayı içlerine sıkın. Üzerine çikolatalı sos döküp servis edin.

ÇİKOLATA SOS

Malzemeler

300 gr. kıyılmış bitter çikolata
500 ml. süt
100 gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası


Yapılışı: Çikolatayı ve sütün yarısını bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kalan sütün içine nişastayı karıştırıp eritin. Önce nişastalı sütü, ardından şekeri çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Not:
 Fotoğrafta görmüş olduğunuz görselde bu sosu kullanmadım. Biraz hazıra kaçtım ve benmari usulü erittiğim çikolatayı direkt sos niyetine kullandım.

0 yorum: