Etli Yemekler
Bayram Kızartması
Bayram Kızartması
Malzemeler
1 kg iri doğranmış kuzu kuşbaşı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Su
Yapılışı
Geceden kuzu kuşbaşılar kızgın tavada az yağda mühürlenerek kavrulur. Soğutulup bir kapta buzdolabında bekletilir. Sabah kahvaltı için salçalar düdüklü tencere içinde su ile eritilir. Etler eklenir ve etlerin üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyulur. Tuz ve karabiberi atıp karıştırın. Yaklaşık 1 saat düdüklü tencerede pişirdikten sonra çatal vurmaya gerek kalmadan dağılan etleri yanında pirinç pilavı ile afiyetle yiyebilirsiniz.
Herkese Afiyet Olsun
Hayırlı Bayramlar
0 yorum: