Aperatif,

Midye Dolma

Temmuz 05, 2018 iugurchef 0 Comments



Midye Dolma

Malzemeler

30-40 adet midye
Baldo pirinç (2 midye için 1 kaşık çiğ pirinç olarak hesaplayın.)
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
Su
1 adet büyük boy yada 2 orta boy kuru soğan
Kuru nane, tarçın, yenibahar, pul biber, karabiber, tuz
Özellikle baskın olan baharatları dikkatli kullanın. Baharat için bir sınırlama vermiyorum damak tadınıza göre ayarlayın.

Yapılışı

Midyelerin dışları temiz değilse temiz su altında mutfak teli ile temizleyin. İç pilavı için küçük yemeklik şeklinde doğranan soğanı zeytinyağında 10-15 dakika kısık ateşte kavurun. Önce pirinci ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tüm baharatlarını ve kaynar suyunu ekleyip kapağı kapalı pişmeye bırakın. Pilavın hafif diri olması gerekiyor bunun için 1’e 1 olarak suyunu verin. Midyeleri bir bıçakla ikiye ayrın ve içlerini tıka basa olmayacak şekilde iç pilavla doldurun. Doldurduğunuz tüm midyeleri bir tencereye düzgünce dizin. Tencereye 2 bardak su gezdirin ve kapağı kapalı suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Su az diye düşünenler varsa buharıyla pirinçler pişecektir bu sayede pirinç lapa olmayacaktır. Biraz dinlendirip ılıştırdıktan sonra yanında limon ile servise hazır.

Afiyet Olsun

Not: Ben midyeleri dalgakıranlardan kendim çıkardım. Sizler isterseniz internetten satışını yapanlardan temin edebilirsiniz.

0 yorum: