Aperatif,
Midye Dolma
Midye Dolma
Malzemeler
30-40 adet midye
Baldo pirinç (2 midye için 1 kaşık çiğ pirinç olarak
hesaplayın.)
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
Su
1 adet büyük boy yada 2 orta boy kuru soğan
Kuru nane, tarçın, yenibahar, pul biber, karabiber, tuz
Özellikle baskın olan baharatları dikkatli kullanın.
Baharat için bir sınırlama vermiyorum damak tadınıza göre ayarlayın.
Yapılışı
Midyelerin dışları temiz değilse temiz su altında mutfak
teli ile temizleyin. İç pilavı için küçük yemeklik şeklinde doğranan soğanı
zeytinyağında 10-15 dakika kısık ateşte kavurun. Önce pirinci ekleyip biraz
daha kavurduktan sonra tüm baharatlarını ve kaynar suyunu ekleyip kapağı kapalı
pişmeye bırakın. Pilavın hafif diri olması gerekiyor bunun için 1’e 1 olarak
suyunu verin. Midyeleri bir bıçakla ikiye ayrın ve içlerini tıka basa olmayacak
şekilde iç pilavla doldurun. Doldurduğunuz tüm midyeleri bir tencereye düzgünce
dizin. Tencereye 2 bardak su gezdirin ve kapağı kapalı suyunu çekinceye kadar
15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Su az diye düşünenler varsa buharıyla
pirinçler pişecektir bu sayede pirinç lapa olmayacaktır. Biraz dinlendirip
ılıştırdıktan sonra yanında limon ile servise hazır.
Afiyet Olsun
Not: Ben midyeleri dalgakıranlardan kendim çıkardım.
Sizler isterseniz internetten satışını yapanlardan temin edebilirsiniz.
0 yorum: