Tatlı

Cannoli

Ocak 28, 2018 iugurchef 0 Comments


Cannoli

Malzemeler

Hamur için;
250 gr un
25 gr toz şeker
25 gr tereyağı
80 gr süt
30 gr yumurta beyazı (1 adet büyük boy yumurtanın beyazı)
2 gr kakao
1 gr tarçın

Kreması için;
1 lt süt
300 gr toz şeker
200 gr un
biraz vanilya
krem şanti

Yapılışı

Tüm malzemeleri yoğurun. Çok sert bir hamur elde edeceksiniz. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra hamuru yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız hamuru daire şeklinde bardak yardımı ile kesin. Katlamak için aparatınız yoksa alüminyum folyodan kendinize aparat yaparak hamurları bunlara sarın ve uçlarına yumurta beyazı sürüp cannoli şeklini verin. Derin yağda kısık ateşte kızartın. Hamur dinlendirdiğiniz esnada kremayı hazırlayın. Krema malzemelerini tencereye alın kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğutun. 1 paket krem şanti çırpın ve kremaya kıvamına göre yedirip hafifletin. Kızarttığınız hamurların içlerini krema ile doldurup servis edin.


Afiyet Olsun


Not: Krema olarak sadece krem şanti veya yaş pasta tarifinde verdiğim buttercream kullanabilirsiniz.

0 yorum: