Hamur İşleri,

Fıstıklı Gerebiç

Ocak 21, 2018 iugurchef 0 Comments


Fıstıklı Gerebiç

Malzemeler

Hamuru için;
1 kg irmik(irmik unu daha iyi olur)
1 kg buğday unu
5 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep

İç Harç için;
2 su bardağı fıstık veya ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 tutam toz zencefil

Yapılışı

İrmik, kabartma tozu ve unu derin kapta karıştırın. Ortasına yağ ve sıcak suyu ekleyin.  Karıştırıp iyice yoğurun.  Hamurun üzerini kapatarak 3-4 saat dinlendirin. Fıstık veya cevizi iri kalacak şekilde parçalara ayırın ve iç harç malzemeleri ile harmanlayın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve içli köfte gibi kenarları ince olacak şekilde oyarak açın. İçerisine harçtan koyup kapatın. Kapattığınız kısım dışa gelecek şekilde gerebiç kalıbına yerleştirin ve hafifçe tezgaha vurarak kalıptan çıkarın. Yağlı tepsilere yerleştirin. 250 derecelik fırında altı üstü renk alıp pembeleşinceye kadar kontrollü şekilde pişirin. Servis için üzerine pudra şekeri gezdirin.

Afiyet Olsun


Not: En başından uyarımı yapmak istiyorum yapımı zor bir tatlıdır. Yapılışında belirtmiş olduğum herşeye harfiyen uyduğunuz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Eğer kalınız yok ise gerebiç şeklindeki gibi elinizle düz olacak şekilde şekil verebilirsiniz.  Aklınıza takılan tüm sorular için mesaj veya mail ile ulaşabilirsiniz. Yine tekrarlıyorum yoğun emek isteyen ve zahmetli bir tatlıdır, en azından 5-6 saatinizi ayırmanız gerekmektedir.

0 yorum: