Ekmek,

Ramazan Pidesi

Mart 05, 2018 iugurchef 0 Comments



Ramazan Pidesi

Malzemeler

3/4 paket yaş maya (31.5 gr)
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
500 gr un
1.5 su bardağı su
1.5 çay kaşığı tuz

Tepsi için;
 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Un

Üstü için;
1 yumurta sarısı
1 kaşık su
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı
Ilık su içinde maya ve şekeri eritin. Un ve tuzu karıştırın suyu ekleyerek hamuru tutun(Biraz katı bir hamur olacak.). 10 dakika yoğurun. 1.5 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Tepsiyi yağlayın ve un serpin. Yumurta karışımını hazırlayın ve elinizi daldırın. Hamura elinizle şekil verin kurudukça elinizi yumurtaya daldırın. Hamuru açınca serçe parmağınız ve bileğiniz arasındaki kısımla pide şekli verin. Üzerine susam, çörek otu serpebilirsiniz. Tepside iken oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin mayalansın. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar kontrollü şekilde pişirin.

Afiyet Olsun

0 yorum: