Ekmek,
Ramazan Pidesi
Ramazan Pidesi
Malzemeler
3/4 paket yaş maya (31.5 gr)
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
500 gr un
1.5 su bardağı su
1.5 çay kaşığı tuz
Tepsi için;
1 çorba kaşığı
sıvıyağ
Un
Üstü için;
1 yumurta sarısı
1 kaşık su
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Ilık su içinde maya ve şekeri eritin. Un ve tuzu
karıştırın suyu ekleyerek hamuru tutun(Biraz katı bir hamur olacak.). 10 dakika
yoğurun. 1.5 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Tepsiyi yağlayın ve un
serpin. Yumurta karışımını hazırlayın ve elinizi daldırın. Hamura elinizle
şekil verin kurudukça elinizi yumurtaya daldırın. Hamuru açınca serçe
parmağınız ve bileğiniz arasındaki kısımla pide şekli verin. Üzerine susam,
çörek otu serpebilirsiniz. Tepside iken oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin
mayalansın. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar
kontrollü şekilde pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: