Tatlı
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
(kadayıf ile karıştırılıcak)
100 gr tereyağı + 1
kaşık üzüm pekmezi (tepsiye sürülecek)
Sahan Kaymağı
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı
Bir tencereye
şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra
bir kenara alın. Kadayıfı bıçak yardımıyla ince ince kesin. Bir kapta eritilmiş
tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden yedirilmelidir).Yumuşak tereyağı ile
pekmezi karıştırın yarısını tepsiye sürün. Kalan yarısını çevireceğiniz diğer
tepsiye süreceksiniz. Hazırlanan kadayıfın yarısını künefe tepsisine ince bir
katman olacak şekilde bastırarak yerleştirin. Kaymağı yerleştirin ve üstüne
kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale getirin. Ocakta kısık
ateşte her iki tarafınıda pişirin. Pişirme esnasında acele etmeyin ağır ağır
bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tepsi
ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı, dondurma
kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Not: Bu tarif orta
boy tepsi içindir. Şerbet fazla gelebilir. Göz kararı künefeye yedirmeniz
gerecektir.
Pekmezli tereyağı her tarafını iyi kızarmasına yardımcı
olacaktır. Ek olarak iyi pişirme için elinizde pense ile ocağın her noktasında
tepsiyi gezdirerek pişirmeniz size çok iyi sonuç verecektir.
0 yorum: