Tatlı

Kaymaklı Künefe

Ocak 24, 2018 iugurchef 0 Comments


Kaymaklı Künefe

200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı (kadayıf ile karıştırılıcak)
100 gr tereyağı + 1 kaşık üzüm pekmezi (tepsiye sürülecek)
Sahan Kaymağı

Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı

Bir tencereye şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra bir kenara alın. Kadayıfı bıçak yardımıyla ince ince kesin. Bir kapta eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden yedirilmelidir).Yumuşak tereyağı ile pekmezi karıştırın yarısını tepsiye sürün. Kalan yarısını çevireceğiniz diğer tepsiye süreceksiniz. Hazırlanan kadayıfın yarısını künefe tepsisine ince bir katman olacak şekilde bastırarak yerleştirin. Kaymağı yerleştirin ve üstüne kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale getirin. Ocakta kısık ateşte her iki tarafınıda pişirin. Pişirme esnasında acele etmeyin ağır ağır bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin.  Ocaktan almadan önce tepsi ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı, dondurma kullanabilirsiniz. 

Afiyet Olsun


Not: Bu tarif orta boy tepsi içindir. Şerbet fazla gelebilir. Göz kararı künefeye yedirmeniz gerecektir.

Pekmezli tereyağı her tarafını iyi kızarmasına yardımcı olacaktır. Ek olarak iyi pişirme için elinizde pense ile ocağın her noktasında tepsiyi gezdirerek pişirmeniz size çok iyi sonuç verecektir.

0 yorum: