Ekmek,
Bazlama
Bazlama
Malzemeler
200 ml ılık süt
100 ml ılık su
7 gr instant maya
5 gr toz şeker
5 gr tuz
500 gr un
15 gr zeytinyağı
Yapılışı
Bir kapta sırasıyla su, süt,maya ve şeker karıştırılır ve
10 dk bekletilir. Başka kaba un elenir, tuz eklenir. Sıvı karışım un dökülür ve
zeytinyağı da eklenerek yoğrulur. Yoğrulan toparlanır, üzerine zeytinyağı
sürülür. Hava almayacak şekilde 2 saat mayalandırılır. Mayalamadan sonra
tezgahta hafif yoğrulur ve 6 bezeye ayrılır. Çok ezmeden merdane ile 1 parmak
kalınlığında açılır. Açılan hamurlar yağlı kağıtlı bir tepsiye alınır ve yarım
saat dinlendirilir. Dinlenip hafif mayalanan hamurları orta ateşte yağsız
zeminde kontrollü şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun
0 yorum: