Ekmek,

Bazlama

Kasım 02, 2017 iugurchef 0 Comments


Bazlama

Malzemeler

200 ml ılık süt
100 ml ılık su
7 gr instant maya
5 gr toz şeker
5 gr tuz
500 gr un
15 gr zeytinyağı

Yapılışı
Bir kapta sırasıyla su, süt,maya ve şeker karıştırılır ve 10 dk bekletilir. Başka kaba un elenir, tuz eklenir. Sıvı karışım un dökülür ve zeytinyağı da eklenerek yoğrulur. Yoğrulan toparlanır, üzerine zeytinyağı sürülür. Hava almayacak şekilde 2 saat mayalandırılır. Mayalamadan sonra tezgahta hafif yoğrulur ve 6 bezeye ayrılır. Çok ezmeden merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır. Açılan hamurlar yağlı kağıtlı bir tepsiye alınır ve yarım saat dinlendirilir. Dinlenip hafif mayalanan hamurları orta ateşte yağsız zeminde kontrollü şekilde pişirilir.


Afiyet Olsun

0 yorum: