Bilgi,
Yaş Pasta
Yaş Pasta
Pandispanya
Pandispanya
10 yumurta
500 gr un
335 gr şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin şeker
165 gr su
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 10-15 dakika fazlaca kabarana
kadar çırpın. Suyu ekleyip karıştırın. Sonra un, vanilin, kabartma tozunu
ekleyin ama çırpmadan yedirene kadar karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 155
derece 45 dakika pişirin. Pişirdikten sonra mutlaka soğutun. Soğuttuktan sonra
dilimlere ayırabilirsiniz.
Çikolatalı Pasta Kreması
450 gr tuzsuz tereyağı
25 gr kakao
90 gr eritilmiş bitter
çikolata
375 gr pudra şekeri
Vanilin şeker (isteğe
göre)
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki
tereyağını mikserle 5 dakika kremamsı kıvama alana kadar çırpın. Elenmiş
kakaoyu ekleyin düşük hızla çırpın. Sonrasında eritilmiş çikolatayı ekleyip
yedirin. Son olarak yine elediğiniz pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek
yedirin.
Vanilyalı Pasta Kreması
450 gr tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
ekstraktı (Yoksa 1 paket vanilin şeker)
30 gr krema
500 gr pudra şekeri
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki
tereyağını mikserle 5 dakika kremamsı kıvama alana kadar çırpın. Vanilya ve
kremayı eleyip yedirin. Son olarak yine elediğiniz pudra şekerini yavaş yavaş
ekleyerek yedirin.
Üzeri için
Süslemek tamamen size
kalmış bir durum. İsterseniz hazır satılan şeker hamur ile kaplayabilirsiniz.
İsterseniz kıvamlı bir krem şanti ile ince tabaka yapıp sonrasında üzerine sos
gezdirebilirsiniz. İsterseniz krema çırpıp şanti kıvamında bir krema elde edersiniz
ve bunu sıkma torbasıyla üzerine istediğiniz şekillerde sıkabilirsiniz.
0 yorum: