Bilgi,

Yaş Pasta

Ekim 14, 2017 iugurchef 0 Comments


Yaş Pasta

Pandispanya


10 yumurta

500 gr un
335 gr şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin şeker
165 gr su



Yapılışı

Yumurta ve şekeri 10-15 dakika fazlaca kabarana kadar çırpın. Suyu ekleyip karıştırın. Sonra un, vanilin, kabartma tozunu ekleyin ama çırpmadan yedirene kadar karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 155 derece 45 dakika pişirin. Pişirdikten sonra mutlaka soğutun. Soğuttuktan sonra dilimlere ayırabilirsiniz.


Çikolatalı Pasta Kreması

450 gr tuzsuz tereyağı
25 gr kakao
90 gr eritilmiş bitter çikolata
375 gr pudra şekeri
Vanilin şeker (isteğe göre)

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle 5 dakika kremamsı kıvama alana kadar çırpın. Elenmiş kakaoyu ekleyin düşük hızla çırpın. Sonrasında eritilmiş çikolatayı ekleyip yedirin. Son olarak yine elediğiniz pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek yedirin.

Vanilyalı Pasta Kreması

450 gr tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı (Yoksa 1 paket vanilin şeker)
30 gr krema
500 gr pudra şekeri

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle 5 dakika kremamsı kıvama alana kadar çırpın. Vanilya ve kremayı eleyip yedirin. Son olarak yine elediğiniz pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek yedirin.

Üzeri için


Süslemek tamamen size kalmış bir durum. İsterseniz hazır satılan şeker hamur ile kaplayabilirsiniz. İsterseniz kıvamlı bir krem şanti ile ince tabaka yapıp sonrasında üzerine sos gezdirebilirsiniz. İsterseniz krema çırpıp şanti kıvamında bir krema elde edersiniz ve bunu sıkma torbasıyla üzerine istediğiniz şekillerde sıkabilirsiniz. 

0 yorum: