Çorbalar,

Eşkili Ufak Köfte

Ekim 24, 2017 iugurchef 0 Comments


Eşkili Ufak Köfte

Malzemeler

300-400 gr kuzu kuşbaşı et
1 kg kuzu kemikleri
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası (yemek için)
1 adet limonun suyu
Tereyağı - Kuru nane
Tuz, karabiber

Bulgur Köftesi için;
2 su bardağı simit(ince bulgur)
250 gr kıyma(kara et, çiğ köftelik et)
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı un
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı

Bulgur köftesi için simiti yeteri kadar sıcak su ile ıslayın. Sonrasında tüm malzemeleri ekleyin sakız kıvamı alana kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri tencereye oturttuğunuz süzgeçte buharda haşlayın.
Kemikleri 1,5-2 litre su ile haşlayın. Bu et suyunu süzgeçten süzün. Bir tencerede kuşbaşı eti pişirin. Pişen ete suyu, nohut ve salçaları ekleyin. 40-45 dakika haşladıktan sonra köfteleri ekleyin bir taşım kaynattıktan sonra limon suyunu ve baharatları ekleyin ocağın altını kapatın. Servis ederken üzerine tereyağında kızdırdığınız naneyi gezdirerek servis edin.


Not: Köfteleri buharda hafif haşladıktan sonra buzdolabı poşetlerinde buzlukta yemekleriniz için saklayabilirsiniz. Ayrıca servis tavsiyem köfteleri anlık haşladıktan sonra çorbaya karıştırmak yerine tabaklara koyup üzerine çorbayı eklemenizdir.

0 yorum: