Çorbalar,
Eşkili Ufak Köfte
Eşkili Ufak Köfte
Malzemeler
300-400 gr kuzu kuşbaşı et
1 kg kuzu kemikleri
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası (yemek için)
1 adet limonun suyu
Tereyağı - Kuru nane
Tuz, karabiber
Bulgur Köftesi için;
2 su bardağı simit(ince bulgur)
250 gr kıyma(kara et, çiğ köftelik et)
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı un
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı
Bulgur köftesi için simiti yeteri kadar sıcak su ile
ıslayın. Sonrasında tüm malzemeleri ekleyin sakız kıvamı alana kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri
tencereye oturttuğunuz süzgeçte buharda haşlayın.
Kemikleri 1,5-2 litre su ile haşlayın. Bu et suyunu
süzgeçten süzün. Bir tencerede kuşbaşı eti pişirin. Pişen ete suyu, nohut ve
salçaları ekleyin. 40-45 dakika haşladıktan sonra köfteleri ekleyin bir taşım
kaynattıktan sonra limon suyunu ve baharatları ekleyin ocağın altını kapatın.
Servis ederken üzerine tereyağında kızdırdığınız naneyi gezdirerek servis edin.
Not: Köfteleri buharda hafif haşladıktan sonra buzdolabı
poşetlerinde buzlukta yemekleriniz için saklayabilirsiniz. Ayrıca servis
tavsiyem köfteleri anlık haşladıktan sonra çorbaya karıştırmak yerine tabaklara
koyup üzerine çorbayı eklemenizdir.
0 yorum: