Ekmek,

Gobit Ekmek (Balon Ekmek)

Ekim 23, 2017 iugurchef 0 Comments


Gobit Ekmek (Balon Ekmek)

Malzemeler

1 şişe maden suyu
100 gr ılık su
10 gr oda sıcaklığında yoğurt
25 gr zeytinyağı
20 gr toz şeker
18 gr tuz
1 paket instant kuru maya
700 gr un

Yapılışı

Maya ve ılık su derin bir kaba alınır, toz şeker eklenir 10 dakika bekletilir. Sırasıyla zeytinyağı, yoğurt, maden suyu bir kapta karıştırılır. Elenmiş una tuz eklenir. Önce sıvı karışım sonra maya karışımı eklenir ve 10 dakika yoğurulur. Hamur yoğurulup toparlanır ve üstü kapalı bir kapta 1 saat ılık ortamda mayalandırılır. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde 6 adet beze yapılır. Bezeler 5-10 dakika üstü kapalı bekletilir. Son olarak oklava yada merdane ile 1 santime yakın kalınlıkta açılır. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında şişip, hafif kızarıncaya kadar kontrol edilerek alt bölmelerde 8-10 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun


Not: Ekmeğin kenarları ezilmemelidir. Aksi halde şişmez. Ayrıca hamuru açtıktan sonra parmakla tutmaktan kaçınılmalıdır. Bunun yerine hamur avuç içine alınarak tepsiye yerleştirilmelidir. 

0 yorum: