Salata,

Teriyaki Soslu Tavuk

Mart 27, 2017 iugurchef 0 Comments


Teriyaki Soslu Tavuk

Malzemeler

Tavuk göğsü(fajita doğranmış)
Susam

Teriyaki sos için;

1,5 bardak su
1 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı esmer şeker(esmer yoksa beyazda kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak(dövülmüş)
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

Teriyaki sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Doğradığınız tavuğu çok az zeytinyağında yüksek ateşte pişirin. Piştikten sora tavuğunuzun oranına göre teriyaki sos ekleyip birlikte pişirin ve servis edin. Süslemek için susam serpebilirsiniz. 

Afiyet Olsun

Not: Ben yanında domates, salatalık, göbek, havuç, yeşil soğan, nar ekşili salata ile servis ettim. 


0 yorum: