Çorbalar,
Safranlı ve Bademli Tavuk Çorbası
Safranlı ve Bademli Tavuk Çorbası
Malzemeler
1 avuç file badem
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 avuç pirinç
1 tutam safran
1 adet tavuk göğsü
1.5 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tavuk suyunu kaynatın ve altını kapatın. Safranı ekleyin ve
10-15 dakika demlendirin. Sonra isteğe göre safranı süzebilirsiniz. Kaynayan
tavuk suyuna pirinci ekleyin, biraz haşlandıktan sonra didiklenmiş tavuğu ekleyin. Bir yandan
limon suyu, yumurta sarısı ve nişastayı çırpın. Kaynar sudan hafif hafif su
ekleyerek ılıştırın ve tavuk suyuna karıştırarak ekleyin. Son olarak
tereyağında bademleri kısık ateşte hafif kavurun ve çorbaya tuz, karabiberle
birlikte ekleyin.
Afiyet Olsun
0 yorum: