Çorbalar,

Safranlı ve Bademli Tavuk Çorbası

Mart 17, 2017 iugurchef 0 Comments


Safranlı ve Bademli Tavuk Çorbası

Malzemeler

1 avuç file badem
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 avuç pirinç
1 tutam safran
1 adet tavuk göğsü
1.5 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavuk suyunu kaynatın ve altını kapatın. Safranı ekleyin ve 10-15 dakika demlendirin. Sonra isteğe göre safranı süzebilirsiniz. Kaynayan tavuk suyuna pirinci ekleyin, biraz haşlandıktan  sonra didiklenmiş tavuğu ekleyin. Bir yandan limon suyu, yumurta sarısı ve nişastayı çırpın. Kaynar sudan hafif hafif su ekleyerek ılıştırın ve tavuk suyuna karıştırarak ekleyin. Son olarak tereyağında bademleri kısık ateşte hafif kavurun ve çorbaya tuz, karabiberle birlikte ekleyin.

Afiyet Olsun

0 yorum: