Ekmek
Sandviç Ekmek
Sandviç Ekmek
Malzemeler
280g un
30 gr toz şeker
1,5 gr tuz
3 gr instant maya veya 10 gr yaş maya
1 adet yumurta (büyük boy)
110 ml süt
20 gr tuzsuz tereyağı
Yapılışı
Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Su bardağında sütün
içinde maya ve şeker şekeri eritin. Derin kapta bulunan unun ortasına süt
karışımını ve yumurtayı ekleyip hafif hafif una karıştırın. Una tam
karıştırdıktan sonra yoğurmaya başlayın. Hamur biraz kendini tutunca oda
sıcaklığındaki tereyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurulup özdeşleşen
hamuru kap içinde 1 saat mayalandırın. Ardından tezgahta hafif yoğurup havasını
alın. 70-75 gr arası 6 eşit parçaya ayırın. Bezeler haline getirip ister tezgahta
ister tepside üstü örtülü 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra
pide açar gibi uzunlamasına hamuru oval açın. Uzun kenarından diğer kenarına
doğru yuvarlayın. Birleştiği noktayı baş ve işaret parmağınızla iyice
yapıştırıp hamuru kilitleyin, aksi takdirde pişerken açılacak ve şekli
bozulacaktır. Sandviç formu verdiğiniz hamurları yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
Üzerlerine ince tabaka halinde fırça ile süt sürün. Önceden ısıtılmış 170
derecelik fırında 13-15 dakika arası fırınınızı kontrol ederek pişirin.
Ekmekleri çıkardıktan sonra ızgara teli üzerine alın ki tabanları nemlenip
sulanmadan dinlendirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: