Ekmek

Sandviç Ekmek

Mayıs 03, 2020 iugurchef 0 Comments



Sandviç Ekmek

Malzemeler

280g un
30 gr toz şeker
1,5 gr tuz
3 gr instant maya veya 10 gr yaş maya
1 adet yumurta (büyük boy)
110 ml süt
20 gr tuzsuz tereyağı

Yapılışı
Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Su bardağında sütün içinde maya ve şeker şekeri eritin. Derin kapta bulunan unun ortasına süt karışımını ve yumurtayı ekleyip hafif hafif una karıştırın. Una tam karıştırdıktan sonra yoğurmaya başlayın. Hamur biraz kendini tutunca oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurulup özdeşleşen hamuru kap içinde 1 saat mayalandırın. Ardından tezgahta hafif yoğurup havasını alın. 70-75 gr arası 6 eşit parçaya ayırın. Bezeler haline getirip ister tezgahta ister tepside üstü örtülü 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra pide açar gibi uzunlamasına hamuru oval açın. Uzun kenarından diğer kenarına doğru yuvarlayın. Birleştiği noktayı baş ve işaret parmağınızla iyice yapıştırıp hamuru kilitleyin, aksi takdirde pişerken açılacak ve şekli bozulacaktır. Sandviç formu verdiğiniz hamurları yağlı kağıtlı tepsiye dizin. Üzerlerine ince tabaka halinde fırça ile süt sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 13-15 dakika arası fırınınızı kontrol ederek pişirin. Ekmekleri çıkardıktan sonra ızgara teli üzerine alın ki tabanları nemlenip sulanmadan dinlendirin.

Afiyet Olsun









0 yorum: