Etli Yemekler
Doğrama
Doğrama
Malzemeler
1 kg orta yağlı parça et
1,5 kg patlıcan
1 su bardağı nohut
1 kg domates
3-4 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 limon suyu
2 kaşık sadeyağı
Nane, tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslatılan nohut et ile pişirilir.
Patlıcanlar dörde bölünüp 3-4 cm uzunlukta doğranır. Tuzlu suda 15-20 dakika
bekletilir. Domateslerin kabukları soyulup ufak doğranır. Soğan halka, biber
yemeklik doğranır. Ete önce patlıcan ardından domates, biber ve soğan ve
soyulmuş sarımsaklar ve tuzu eklenir. Biraz su ilavesi yapılır. Patlıcanlar
pişmeye yakın limon suyu ve salçalar eklenir karıştırılır 20 dakika kısık
ateşte kaynatılır. Pişince üzerine sadeyağda kavrulmuş nane gezdirilir.
0 yorum: