Etli Yemekler

Doğrama

Mayıs 10, 2020 iugurchef 0 Comments


Doğrama

Malzemeler

1 kg orta yağlı parça et
1,5 kg patlıcan
1 su bardağı nohut
1 kg domates
3-4 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 limon suyu
2 kaşık sadeyağı
Nane, tuz

Yapılışı

Akşamdan ıslatılan nohut et ile pişirilir. Patlıcanlar dörde bölünüp 3-4 cm uzunlukta doğranır. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir. Domateslerin kabukları soyulup ufak doğranır. Soğan halka, biber yemeklik doğranır. Ete önce patlıcan ardından domates, biber ve soğan ve soyulmuş sarımsaklar ve tuzu eklenir. Biraz su ilavesi yapılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu ve salçalar eklenir karıştırılır 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Pişince üzerine sadeyağda kavrulmuş nane gezdirilir.

0 yorum: