Etli Yemekler,
Ayvalı Soğan Aşı
Ayvalı Soğan Aşı
Malzemeler
1 kg arpacık soğan
1 kg kuşbaşı et
2 adet ayva
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Bir tencereye yağı alın ve yüksek ateşte eti kavurun
Soyduğunuz arpacık soğanları ilave edin hafif rengini döndürün. Salçaları ve
soyduğunuz uygun büyüklükteki ayvaları ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan
sonra 7-8 bardak su ekleyin. Yarım saat kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Son olarak baharatlarını ve nar ekşisini ekleyip servis edin.
Afiyet Olsun
Not: Eğer bu tip sulu yemekleri çok sıvı olsun
istemiyorsanız salçaları eklediğiniz anda 1-2 kaşık un ekleyerek kıvamlı bir
sulu yemek elde edebilirsiniz.
0 yorum: