Etli Yemekler,

Ayvalı Soğan Aşı

Nisan 20, 2017 iugurchef 0 Comments


Ayvalı Soğan Aşı

Malzemeler

1 kg arpacık soğan
1 kg kuşbaşı et
2 adet ayva
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz, karabiber

Yapılışı

Bir tencereye yağı alın ve yüksek ateşte eti kavurun Soyduğunuz arpacık soğanları ilave edin hafif rengini döndürün. Salçaları ve soyduğunuz uygun büyüklükteki ayvaları ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan sonra 7-8 bardak su ekleyin. Yarım saat kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak baharatlarını ve nar ekşisini ekleyip servis edin.

Afiyet Olsun


Not: Eğer bu tip sulu yemekleri çok sıvı olsun istemiyorsanız salçaları eklediğiniz anda 1-2 kaşık un ekleyerek kıvamlı bir sulu yemek elde edebilirsiniz. 

0 yorum: